YAZ YEMEĞİ. .

​Her Bayram arkasında ziyaretçileri bırakıp anılara anı ekleyip gidiyor..

Dün nasılsa bu gün de aile ile bayramlaşma devam etti..Bu gün Turizm ve çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun da gelişi beni evimde ziyaret edip bayramımımı kutlaması beni fazlası ile mūtehassis etti..
Bayramda rejim olmaz deseler de yine diyete dikkat ettik. Göz görür can çeker. Hele Lefkoşa’dan gelen babutsaları buzdolabında görmek hellim ekmekle yememek tam bir Çin işkencesi.. Soğuk kavun Karpuz onlar da yok..olsa bile bir iki parçacık :)) 

Hava sıcaklığı kapı açılır açılmaz insanın yüzüne vuran alev gibi.. Girne’de nem yüksek. .

Böyle havalarda yenmesi gerek salata ile geçinip midemize sadece vitaminli yükleme yapıyoruz..

Ama bir yaz yemeği var ki tava yağ ateş üzerine konudumu kokusu kırk metre öteden duyuluyor. 

Gerekli malzeme ise patates,patlıcan,kabak,biber,tomates ama bunların da tavaya atış sırası var ilk patates,sonra patlıcan daha sonra kabak bilahare biber.. nedeni yağın yandıkça kararabilme durumu.. Tomates ise kare kare kesilip ayrı az bir yağda içine bir yudum su, bir tatlı kaşığı salça ilavesi ile pişirilip sevis tabağına kızartma sırası ile dizilen karışımın üzerine eşit miktarda yaymak. YAZ YEMEĞİ hazır olda beklerken ister sarmısaklı yoğurt ile sade isterseniz köfte ile yiyebilirsiniz.  Bu tamamen keyfinize kalmıştır. O halde afiyetler yapıp yiyecek olanlara gitsin.. Sağlıklı sofranızdan çiğ SOĞAN eksik olmasın:)) 


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s