PAZI & KABAK DOLMASI

​Bu güne de  bu paylaşım ile merhaba diyelim 💕💕

Yarınlardan bu güne gelmek elbet geleceğe de ışık tutar..

Bizler geleneksel Kıbrıs kültüründe mutfağın önemini devamlı duyarak büyüdük.. 

Mutfak önemli derdi annem, nedenini ise evin reisi eve geldiğinde masada bir yemeğin var olması gerekliliği üzerinde kesin õnyargısı olması idi.. Kaynamış su dahi olsa erkeğin önüne bir tabak konması gerektiğine inananlardandı .. Hani babam da öyle mızır biri değildi ama yine de bizlere ana nasihati bu idi.. Uyguladık mı çoğu zaman öyle oldu:)) 

Babamın düdüklü de de bazen yaptığı yemek vardı patates,kereviz,havuç,pazı gibi sebzeleri tavukla pişirir bu karışımı bize yedirmekten büyük bir mutluluk duyardı.. Bu yemeği daha çok Limasol ‘ da iken annem ve bizlerin Taksim Denizindeki dostluk sohbetlerinden geç dõndūğūmūz zaman hazırlandığını dün gibi hatırlıyorum:)) Limasol da sokak lambaları  yanmadan eve dönülmez dendiği de unutulmaz anılarım arasında:)) 

Bir de babamın her sabah bir dilim portakal ve seven seas sade balık yağı ile yatak başucumuzda bir çorba kaşığı ile bize bunu içerdiği günlerin disiplini hep aklımda..

Çocukluk günlerinin, daha sonrasının hatıraları ne zaman yemek pişirecek  olsam klavyede karışık kebap gibi aklıma geliyor:)) 

Dolma da ,pazı ile kabak uyumu da mükemmel bir tat.. Taze dana kıyma ile yapılanı da tadında geçerli bir sebep.. o zaman dolmalar hazır.. 

Kasım ayında gittiğim Almanya da pazı yerine alınan ıspanak yaprağından da dolma yaptığımız günün zorluğunu var siz dūşūnūn:))

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s