KURU FASULYE..

​Kuru fasulye mutfağın yaz kış kurtarıcı bir yemeğidir. Baktınız da evde kayda değer ne sebze ne et var elinizin uzandığı yer kuru fasulye olmaktadır.  

Bizim evde yıllardır süre gelen anane bu yemeğin etsiz olarak pişirilmesidir.
Babam sadesini hiç tercih etmez mutlaka yemek içinde
kereviz ile havucun olmasını isterdi. Bu istek anneme bir ültimatom niteliğinde idi çünkü bizler de sebzesiz olanını yemek istiyorduk. Sonunda annem
bizleri bu sebzelere fasulye içinde alıştırdı tabi:))
Bu alışkanlık kendi evimizde de sürdürüldū..
Annem kuru fasulyeyi geceden suya koyar sabah bunu haşlar suyu bittikçe kuru fasulye soguklatırdı .  Yani içine su ilave edilirdi. Haşlanmış yenecekse daha çok pişirilip üzerine maydanoz limon zeytinyağı ilave ederdi.. Bunun yakışanı da kavrulmuş ciğer yapardı..
Ben bir paket fasulyenin hepsini aynı usul haşlayıp derin dondurucuda kişinin yiyebileceği ayarda paketleyip donduruyorum. Daha sonra sadece yağda soğanı,kerevizi havucu kızartıp yarım magi ile salça su ..bu malzemenin pişmesi ile de içine dondurucudan çıkardığım fasulyeleri koyuyorum bir taşım kaynadı mı yemeğiniz acil hazır vaziyette oluyor..
Kuru fasulyenin yanına en güzel pilav ise pirinç  pilavı.. bir de kavurma yapıp pilavın üzerine döker ūzerine fasulye eklerseniz hayat için gerekli güzelliği de keşfetmiş olursunuz. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s