Bu akşam da böyle esti:)) iyiakşamlar dileğim… huzur ile mutluluk başta sağlık..
Hamur deyince köy,köy deyince Nergisli ile Naciye nenem aklıma gelir.. Her pazar sabahı babam bizi Yenağra’ ya götürürdü.. Eskiden gezmeler aileye olur ve biterdi..Birde Kardeşim Niyazi ‘nin doğduğu Larnaka’ ya Komuşuları Behlül dayı dediğimiz ve Ayten teyzemizin evine.. Ayten teyzenin kızı Füsun sonradan sınıf arkadaşım da olmuştu. Ayten teyze kaynayan süt kazananın önündeki hali ile her zaman aynı saatlerde aynı duruşu ile hellimini yapar norunu sūt üzerinden toplardı..Evini deniz ile yol ayırırdı.. Annemler de hemen dibindeki evde zamanında otururlardı..Denizin çakıllar üzerine vuran dalgaları bir harika idi.. annem her zaman söylerdi harp zamanı İngiliz uçakları halka yiyecek maddesi atarlardı diye hatta ilave ederdi üzümlü ekmek de atıyorlarmış abim 1945 de doğduğuna göre o yılların hali de anlaşılıyordu..ZAMAN öyle acımasız ki onların bu yaşadıklarını bütününü dinlemek bizlere nasip olmadı. Hayal meyal duyduklarımızı da zaten paylaşıyorum..
Nenem ise köyde hemen hamuru yapar oklavayla hamuru yerde kucağına koyduğu ayaklı yuvarlak aşkı tahtası üzerinde bezeyi açar hellim böreği ile kıyma böreğini yapar kızartıp bize sıcak sıcak yedirdi..Bana gelince bu yaşıma geldim elime oklava almadım.. Alamadım.. Denemedim dahi.. Nedeni mi nedensiz bir durum:))
Ancak şimdi bu işler kolay alıyorsunuz yufkayı istediğiniz böreği yapıyorsunuz.. Genellikle sigara böreği dışında içine sebze koyduğum börekleri evdeki fırında yapıyorum.. Üzerine de çörek otu (garacocco) bir de demli çay oldu mu tadından yenmez:)) (iki paket yufka üst üste konup 4’e bõlūyorsunuz elde ettiğiniz iki katlı üçgen yufkaya önceden hafif yağda soldurulup içine kuş ūzūmū ile beyaz peynirli harcı koyuyorsunuz.Ancak yufka süt,yağ ile yumurta sarısı içine batırılmış olacak. 175 derece fırında 40 dakika işlem tamam..)