KAYMAK YAĞI ile YUMURTA..

​Sabahın en önemli başlangıcı kahvaltı,kahvaltının önemini artıran da genellikle çalışma olmayan günlerdeki masa başındaki sohbeti..

Rejim dedik,kısıtlamak gereğini duyduk,şimdiye kadarki kaymak yağı  ile yaptığımız yumurta tadının kilo ile kolesterole çevrilen halini de gördük.. çoğu kişi aman “atın ölümü arpadan olsun ” diyorsa da biz olmasın diyen tarafı tuttuk.
Kaymak yağı ile yumurta yapacaksanız öncelikle tavaya tuzu yağı koyup iyice eritecek hatta azıcık rengini değişikliğe uğramasına müteakip yumurtayı içine kıracaksınız .. İşte o karışım hayatınıza belkide en leziz tadı veren olacaktır.  Kaymak yağı ile yumurta yapacaksanız en önemli husus tava
teflon olmamalı yumurtanın dibi tutmalı bu  karışım tavadan ekmekle el ile bandıra bandıra yenmelidir:))
Almanya da iken kurulan kahvaltı masası halen hayallerimi süslerken burada diyet kahvaltılar ile idare de iyidir,demekten başka çarem yok. Diyetisyene gidiyorsam bu gidişlerin de kuralına uymak gerek.. Hepinize mutlu,tatlı,sağlıklı   öğünler dileğiyle..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s