ÇİÇEK LAHANASI..

​Kıbrıs’a çiçek lahanası dediğimiz aslında karnabahar da denilen sebze görüntüsü ile güzel üstelik faydalı bir bitki.. 

Esasında en güzel yeniş şekli çiçek kısmını çiğ olarak zeytin ekmekle yemek.. Ancak yumurtaya bulayıp kızartıp yoğurtla yenen hali de ayrı bir tad.. etsiz yahnisi derken kıymalıskıymalısı  da pişiriliyor..

Sebzeleri şekillendirip  yağ, soğan,salça ilavesi ile tencerede kaynayan haline lezzet katmak her daim pişirene ait bir meziyettir.. onun elinin maharetidir.
Nedense annemin nasihati hiç bir zaman kahve pişirilmesi dahil mutfağınızda kimseye hakimiyet vermeyin oldu.. Belkide düşüncesi mutfağın da bir mahremiyeti olduğu idi..
Çiçek lahanası pişerken evin içine kendine has kokusunu yaymaktadır bu pek hoş bir koku değildir, çaresi de var olandır. NASIL MI? Kaynamadan tenceredeki yemek suyu içine bir dilim bayat ekmek katmak..
Bu gün de mutfak gündeminde haberler bu:)) Sevginin,ellerinizde yemeklere tad vermesi ise õngõrūmūz..💕💕

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s