BAKLİYATLAR..

​Bu gün elbette milli yemeğimiz pişiriliyor:)) 

Ancak öyle yemeklerimiz de var ki bakliyat olarak soframızda olmaması olmazsa olmazlarımız arasında..

Bu gibi haşlanmış çeşitler tek başlarına bile karın tokluğuna merhem gibi..

Her zaman bütün paketi haşlayıp derin dondurucuda muhafaza etmek de yemek saatinde gelmesi muhtemel misafirin nöbetçi yemeği gibi oluyor, diğer yemeğin yanına da katkı sağlaması ev sahibine kolaylık olabilmektedir.

Kuru bõğrūlceyi ayrı bir severiz.. Genellikle haşlaması renga balığı ile müthiş bir ikili oluyor. Renga ise ispirtorakısı yakılarak balığın pişmesi sağlanan bir işlemden sonra ki bu işlem bahçede yapılırdı sonrasında masaya getirilirdi.. 

Bakkallar kasa ile tek tek poşetlenmiş renga balıklarını  mutlaka satardı.. Babam bu alımda usta olandı. Okulları teftişi dönüşü mutlaka kõy bakkallarından aldıkları arasında potin boyası,gargolit sabun,kutu balığı bir de renga mutlaka olurdu. Bize ise nasihati bir köye gittiniz mi öncelikle bakkaldan alış  veriş yapmalı kahvede oturmalısınız idi..
Bakliyat da getirdikleri arasında hep olurdu..

Bõğrūlceyi haşlarken kararmadan sofraya koymak gerek. Bunun için haşlarken her kaynamada su tamamen sūzūlmeli yeni şu koyulmalıdır .. yahnisi ise normal şekilde pişirilmelidir.  Bõğrūlce içine doğranmış pazı sapı konması da ayrı bir tadın yemeğe verilmesidir. 

Kuru bakla da haşlaması ve beraberinde yenen tuna balığı ile ayrı bir salata türü yemeğimizdir bunun yanında kuru veya taze sarımsak en iyi tamamlayıcısıdır baklada tad istiyorsanız gereğini de yapacaksınız:)) 
Hepimize afiyetler,sağlık dolu günler,ayrıca nimetlerden faydalanmayı sürdürmenin devamı dileğiyle..sevgiler..💕💕

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s