Norlu Bitta..

​Kıbrıs’a özgü norlu  bitta yapılması hiç de zor olmayan bir börek çeşiti. Malzemesi tuzsuz taze normal nor, süt ile yumurta az miktarda yağ.

Niye bu gün norlu bitta anlatıyorsun diyorsanız nedenini de yazacağım tabi.
Bu tarif annemin bizlere de yaptığı kahvaltı çeşidinden doyurucu bir öğün. Elbette köyde büyüyen genç yaşta evlenip eskiden şehere gelin gidenlerin belkide kendi damak tadının sürdürülmesi açısından bir pişirim örneği. Yanına da tomates salatalık kattığı muhteşem bir tat..

Dün gece tuzsuz noru çok seviyor diye Özel beyin mevlidine getirilen ve onun da çok sevdiği ayrıca dedelerinin Özel Demir,Fatma ile Nilgūn’e  de alıştırdığı bu börek bu gün yapıldı..
Zaten tuzsuz nor fazla bekletilme ye de gelmez bozulur..

Eski günlerin sabahında yapılan çoğu da ayrı doyurucu özelliği olan yumurtalı hellimli ekmek,gabiralıkta kızartılarak nar gibi olan hellim dilimleri,zeytin kebabınının dayanılmaz kokusu.. Mahalleden geçen zerzevatçının dahi yayılan bu kokuya müdahil olduğu zamanlar.. Hatta tomatesin okkası 2 şilin olduğu ve alımı için serada yetiştiriliyor normal zamanında alın diyerek de satıcının kendi sebzeleri için sarf ettiği zamanlar..
Esasında eskide bıraktığımız çoğu konuşmalardan yaşananlardan, aile bütçelerinden, geçimde yapılan aile içi tasaruflardan ders çıkaracağımız ders alacağımız günlerdeyiz.
Bu arada dün gecemize katılan okunan dualara ortak olan,yorumları ile mesajları ile bizleri bu günümüzde yalnız bırakmayan bütün akraba dost ve sevenlerimize teşekkürler..
Sağlıklı günlere uzun ömürler dileğiyle…💕💕 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s