Tarhana Çorbası..

​Siz hiç sabah kahvaltısında çorba içtiniz mi?

Merhaba  arkadaşlarım.. 💕💕
Doğum ile ölüm arasındaki mesafede insanların ne yaşayıp neler ile karşılaşacağı hiç belli olmuyor, Adına alın yazısı deseler de kader ağlarını örmeye başladı mı örüyor. Hiç kimse ama hiç kimse buna karşı koyamıyor.l Demek ki kabullenmek de bir yaşam tarzıdır. Zaten hayat denen merdiven ayaklarını tırmanışda her zaman akıl hırsın önünde ise kazanım vardır. Yoksa yuvarlanıp düşmek kaçınılmazdır. Bütün bunların bileşkesi sevgi saygı çerçevesinde olduğu müddet insanların huzurları daimi olmaktadır. Her gün doğan güneşin akşam batışındaki  huzur gibi.
Kendinizle barışıklığın ötesinde insan sevgisi çok önemli,insana değer vermek önemli,yaşanmış her ne var ise onlara saygı duymak,o günün duygularında, edinilen tecrübenin de kıymetinde bütün mevsimleri yaşayan bir ömrün bedeli olarak kabul etmenin lűtfunda  olmanın hissedilen huzurunda olmak õnemli..
İnançlar insanın pozitif enerjisinin depolandığı beyin gücüdür.. inanıyorsan yapacağın her şeyin başarısından pay alırsın..
Oldukça yoğun bir çalışma hayatından sonra kimsenin kendini,kendine hapsetmesine hiç gerek yoktur.  Yeter ki paylaşım her zaman dozunda ve dengede olsun..
Eylül de geçecek hızla kışa yaklaşacağız..  

12 ay daire gibi dönmekte demek ki yılların çemberi üzerimizden eksilmeyecek. 

Biz bu aylarda mutfak düzeninde de depolama isteğine karşı gelemiyoruz. Mulihiya derken tarhana,tarhana derken hellimin eskisi ha biraz daha öndeki günlerde açıklanacak zeytin hasadı,toplanması yağ çıkarılması çakıstes  derken ..günler,günlere ekleniyor. 

Tarhana çorbası her evin vazgeçilmezi.. Öyle tiryakileri var ki sabah kahvaltısında dahi sofralarında bu çorbaya yer veriyorlar.  Sevmiyorum diyen yok gibi.. 

Eski yıllarda tarhana yoğurdu için mayalanan süte her gün toprak küpe keçi sütü döküldüğünü tarhana yoğurdu için hazırlık yapıldığı günleri de hatırlarım ..sonrasında buğday ilavesi ile oluşan hamurun el içinde sıkılmış halinin temiz çarşaflarda kurtulduğunu da.. Gerçi şimdi yaş tarhanalar daha makbul ama eskiyi de bilmek gerek. Annem kişi başına 4 tarhana deyip önceden sıcak suda açılmasını beklediği tarhana parçalarını kaynatıp içine magi de koyardı. Hellim ise kızartılarak çorbanın ūzerine.  bunu da çorbaya döktüler mi enfes bir çeşit ortaya çıkardı.. Yaş tarhana ise su ile bekletilmeden hazır çorba kıvamında ama tadı da yine aynı tarhana çorbası bazen üzerine kırmızı pul biber de dökülürse tadından vazgeçemiyeceğiniz durum mevcut olur.Çorba deyip geçmemek lazım hem doyurucu hem faydalı .. Hepinize iyi içimler dileğiyle 💕💕

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s