Taviz mi..?

​34 yaşında şahit olduğumuz KKTC 33. Yıldönümünü de gördük.  Tören alanında olmamakla beraber devlet büyüklerinin konuşmalarına yeniden tanık olduk. 

Sayın Tuğrul Türkeş ‘ın Türkiyenin her hal ve vaziyette Kıbrısın maddi ve manevi yanında olacağını tekrarlanması adaya su gelmesinin yanında elektrik de geleceğini vurgulaması adil kalıcı bir çözümden yana olduklarını belirtmesi bizleri bir kez daha mutlu etti.
Bu günlere gelişimizdeki zorlukları geçen sürede gençlerimize anlatmanın olayları kronolojik zaman dilimleri içerisinde öğrenmelerini her aile kendi ailesi içinde yapması gerekir .. Bu öğretiler ülke geleceği için bir zorunluluktur.
Yaşanan geçmiş unutulmadan, her aile içerisinde uzaktan yakından  akraba evlat,ana,baba bir çok  şehit ve kayıp olduğunun farkında olarak, bir daha o günlere geri dönmemek adına bir anlaşma mutlaka Türkiyenin garantõrlüğünde ve Sayın Cumhurbaşkanının 15 Kasım KKTC kuruluş yıldönümü Tören konuşmalarında belirttiği üzere dönüşümlü başkanlık olmadan bir anlaşmaya gidilmenelidir Rumların 

bu iki hususa evet diyeceğini düşünmüyorum.  Derlerse de süpriz olur:))

Bizler halk olarak KKTC deki iç ve dış siyasetin uzmanı  olmayan ama yıllarca aynı konuları dinlemekten uzmanlaşan duyduklarını, izlediklerini, yaşadıklarını özümseyen kişileriz. Doğrularımızı bilen yanlışımızı kontrol altına alabilecek insan kaynağına sahibiz o halde şimdiki barışımız içerisine sırf adı antlaşma olsun diye toprak tavizi vermek durumunda da  değiliz.

Ülkemizde yaşayan herkesin ama herkesin bu günlere gelişimizdeki olumlu katkısı yatsınamaz. Bu duygular ile..

Bu güne nokta mı? 💕💕

“Maymunu  ormandan  çıkarabilirsiniz,  ama ormanı  maymunun  içinden  çıkaramazsınız.”

Leave a comment