Düşünce Gücünün,Gücünde..

​Kendinizde hissettiğiniz bir moral bozuntusu mu var?  istediğiniz bir iş yolunda mı gitmiyor ,canınız bir konuya mı sıkıldı, haberlerden bunaldınız mı, o haklı bu haksız diye yapılan yorumlarda denge olmadığını mı görüyorsunuz  işte böylesi durumlarda kendinizi alıp bir yerlere gitmelisiniz.. 

Uzun uzun araç kullanmak, hafif bir müzik dinlemek,bir deniz kenarında dalgaların sesini dinlemek inanın bünyenizde olumlu bir etki yapacaktır..

Öylesine yorumlar var ki.. bazen insan düşünmeden edemiyor. Herkesin herkesi eleştirdiği bir sosyal medya, ayrıca habercilik dünyasında, bazen kimi nereye alıp nereye yerleştireceğinize, karar veremiyorsunuz. Bir bakıyorsunuz ki birisi sanki kendi bulunmaz bir hint kumaşı ya!! diğerine acımasız saldırıyor.. İşte dönüp, o anda, bir de söyleyeni, bir de söyleteni düşündüğünüzde, orda kopuyorsunuz:))
İnsanoğlu her zaman ,her yerde, her zaman, her koltukta, bu annelik,babalık veya geçici makamlar olsun, en iyisini yapmak gayreti içerisindedir. Hani derler ya bu işin ağzı dili mi var diye aynen öyle:))  Bu yanlış anlaşılmasın elbette mühendis olanın çizimlerini bir doktorun yapamayacağı gibi mühendis bir kişinin de doktorluk mesleğini icra edemeyeceği anlayışı ile her mesleğin kendine has kutsallığı bilinci ile..

Herkes kendi yüklendiği bir çok değişik rollerde , üretimden yana tavır koyarsa, ben faydalı olacağım diyorsa, hayatı ile barışık ise, üstesinden gelmeyeceği bir iş yoktur.

Hal böyle iken hiç bir kırgınlığın olmayacağı bir ortam istemek herkesin hakkı lakin hani derler ya takdiri ilahi neyi öngörüyorsa bunu yaşamak da vacip oluyor.

Gönül istiyor ki her şey her bireyin gönlüne göre olsun. O halde düşünce gücü hep bu yönde olsun derken.. Düşünce gücünün, gücünde ..

Bu güne nokta mı?

“Bugün hiçbir şey yapmadım, deriz. Bir şey yapmadım ne demek? Yaşadınız ya!” #Montaigne


Leave a comment