Ne güzel söylemiş Firdevs’i iyi gün de geçer kötü günde..
Yaşanmış olan,yazılmış olan her şeyin elbet bir hikayesi vardır.
Bizler bu hikayelerde kendimizi buldukça her şeyi anımsarız.
Girne’de yine soğuk günün doğadaki değişmelerini yürüyüşle bahçede görmek mümkün. Nergisler,menekşeler ise kokuları ile güne mühür vuran çiçekler. Mevsim ise kış..
Zamanın sizi esir almasına asla izin vermeyin.
Geçen her gün size faydalı sağlıklı bir huzur getirmeli.. Her şeyi dert etmenin ötesinde özenle hayat çizgininiz de, ilerlemesini bilenler olmalısınız..
Dertsiz insan mı var.? Yok. Benim hiç bir sorunum yok diyene pek inanası gelmiyor insanın. Her evde,bir ocak yanar ama bu ateşte pişen hangi konudur bu herkesin kendi iç meselesi gibi, ılgıt ılgıt kaynar durur..
Ortak sorunların,tartışıldığı ortamlardan edinilen izlenimlerin, bazen ne kadar çok heyecan verici bir şekilde tezekkür ettiğini, hepimiz gerek gazetelerden gerekse televizyon programlarından gerekse bire bir iletişimlerimiz ile bilgimiz,anladığımız çerçevede kendimizce sükunet içerisinde elbette değerlendirilebileceği konusunu hepimiz bilenleriz.
Esasında hiç bir konu halledilemez değildir. Ancak toplumsal sorunların halli yönünde kesin bir tavır ile, olmaz, bu iş böyle yapılmaz derken, yapılması gereken hususunda öneri yapmamız da kaçınılmaz bir vatandaşlık görevimizdir.
Her nedense bazı önemli konularda yapılan paylaşımlar altında ne bir yorum ne o paylaşımın görüldüğüne dair bir işaret yokken piknikte çekilmiş veya yemek masasındaki bir fotoğraf yüzlerce binlerce beğeni alabilmektedir. Aylar evvel Girne emirnamesi ile ilgili bir paylaşımın hiç dikkat çekmediği gibi..
Elbette her binanın bir anısı vardır.. Her yaşanmışlığı bir hatırası bir önemi vardır.. Bu binalar içerisinde okul olsun, müze olsun hatta en önemlisi doğduğunuz ev olsun, bütün bunlara ilişkin hissi bağımız hepimizde oldukça yüksektir. Ama bu duygusal bağın, hırçınlığa varan söylemler ile, hırsın aklın önüne geçmesine müsade etmeyecek kadar bilgi donanımına sahip kişilerin, problemin hallinde zoru kullanmasının hiç de gereği yoktur.
Her konu usul hal yolu ile sonuca mutlaka ulaşır derken, yeniden.. yorumlarda ki yorumun, sahibinin ..kişinin.. kendisini tarifidir ifadesidir, anlayışı ile..
Bu güne nokta mı?
“Eğer karşında ki kişiye bütün kalbin ve kabiliyetlerinle yardım etmeyi kabul edebiliyorsan, işte o zaman onu tenkit edebilirsin. Bu müspet manada tenkittir. “#Lincoln